Taustaa ja tavoitteita

Olen 50-vuotias lääkärikoulutuksen saanut kehittämispäällikkö Halikosta.

Olen nyt lähdössä toista kertaa mukaan kuntavaaleihin. Kiinnostuin ensimmäistä kertaa politiikasta lukioikäisenä, jolloin osallistuin paikallisen kokoomusehdokkaan kunnallisvaalikampanjaan. Politiikka jäi kuitenkin taka-alalle pitkäksi aikaa, kunnes minua vuoden 2017 alussa kysyttiin ehdokkaaksi. Uuden ehdokkaan äänimäärä riitti opetuslautakunnan ja Salon seudun koulutuskuntayhtymän edustajiston varajäsenyyteen. Lautakuntatyön seuraaminen on ollut mielenkiintoista, vaikka kokouksissa edustaminen onkin jäänyt vain muutamaan kertaan.

Aktiivisuus Kokoomuksen paikallisyhdistyksessä johdatti minut Salon suurimman kokoomusyhdistyksen, Salo-Uskelan kokoomuksen puheenjohtajan paikalle, jossa toimin nyt kolmatta vuotta. Lisäksi toimin Kokoomuksen Salon Kunnallisjärjestön sihteerinä sekä valtuustoryhmän sihteerinä. Näiden tehtävien kautta on avautunut näkymiä paikallispolitiikan ytimeen.

Haluan politiikassa vaikuttaa oman lähialueeni asioihin. Salo tarvitsee omat edustajansa kaikista aluekeskuksista. Minulle mm. Halikon lukion ja kirjaston säilyttäminen sekä lähiliikuntapaikkojen kehittäminen ovat tärkeitä asioita. Järkevä taloudenpito sekä tulevaisuuteen katsovat ratkaisut ovat etusijalla.

Turun ja Halikon välillä

Olen koko elämäni asunut Varsinais-Suomessa vaikka juureni ovatkin niin pohjanmaalta kuin savosta. Synnyin Turussa, jossa vietin ensimmäiset lapsuusvuoteni. Sieltä siirryin koulutielle Koski Tl:ään ja sitten muutaman vuoden päästä Halikkoon, jossa kävin peruskoulun loppuun ja jatkoin Halikon lukioon.

Opintoni jatkuivat Turun yliopistossa ensin kemian parissa ja sen jälkeen sinnikkään yrittämisen tuloksena lääketieteellisessä tiedekunnassa. Lääketieteen opintojen jälkeen olen hyödyntänyt koulutustani yliopistotutkijana psykiatrian alalla niin Valtakunnallisessa PET-keskuksessa kuin Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksessa. Viime vuodet olen toiminut kehittämispäällikkönä aikoina mielenterveyspalvelujen toiminnanohjauksen ja lastensuojelun digitaalisten työvälineiden tuotekehityksen parissa yksityisellä työnantajalla.

Nykyään asun Halikon kirkonkylällä. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta, jotka ovat jo muuttaneet omilleen. Lisäksi arkeen tuo iloa 9-vuotias valkoinen kääpiösnautseri. Vapaa-ajallani viihdyn polkupyörän selässä ja lähimetsissä koiran kanssa ulkoillen. Rentoudun pelaamalla tietokone- ja konsolipelejä sekä viihdyn keittössä. Samalla yritän pysyä ajan tasalla teknologian uusimmasta kehityksestä sekä poliittisen pelin kiemuroista.